flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судових справ!

10 липня 2020, 11:28

 

 


            Згідно з ч.1 ст. 273 Цивільного процесуального кодексу України рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.


        Відповідно до п. 3 Розділу ХІІ Прикінцевих положень Цивільного процесуального кодексу України із змінами, які внесені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» , який набрав чинності 02 квітня 2020 року:


        Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки … апеляційного оскарження … продовжуються на строк дії такого карантину.


        З огляду на зазначене  рішення судів, строк апеляційного оскарження яких не закінчився до 12 березня 2020 року, не набиратимуть чинності до закінчення карантину.


        Виконавчі листи за такими рішеннями не видаватимуться.


        Аналогічні положення щодо продовження строків оскарження судових рішень внесені і до Кодексу адміністративного судочинства України.

 

Прес служба суду